10 המזונות שכדאי לשלב בתפריט התינוק
בעולם המודרני, לגרום לילד לאכול מזון בריא זו משימה לא פשוטה. בשל ריבוי המאכלים המוכנים, הזמינים לנו כהורים עסוקים ועמוסים האיכות והכמות של האוכל שאנחנו לעתים מגישים לילדינו הן לא אידיאליות. אבל לא מאוחר מדי להתחיל דרך חדשה.
סטפני מורן, תזונאית קלינית בשיתוף פיליפס AVENT, ממליצה על 10 המזונות הטובים ביותר, המספקים חומרים חיוניים ומזינים הדרושים לגדילה והתפתחות תקינה של תינוקות מעל גיל חצי שנה וניתן להתחיל כבר במעבר של תינוקות למזון מוצק.
שיבולת שועל
הרגלי תזונה נכונים מתחילים בארוחת הבוקר. בארוחה זו אנחנו בעצם שוברים את הצום של הלילה ומחדשים את מאגרי האנרגיה הזמינים בגוף.
ארוחת הבוקר מספקת לנו את כל הריכוז הדרוש לנו בהמשך היום. שיבולת שועל היא מקור לסיבים תזונתיים המשפרת תפקוד קוגניטיבי בזכות שחרור איטי של הסוכר למערכת הדם, ובנוסף משפיעה על תחושת השובע ומסדירה פעילות מעיים אצל ילדים המתקשים ביציאות סדירות.
יוגורט
קבלת שפע של חיידקים טובים, הידועים גם בשם פרוביוטיקה, היא המפתח לשמירה על בטן נינוחה ובריאה. יוגורט הוא מקור מצוין לחיידקים אלו. מומלץ להגביל דווקא את הגרסאות הממותקות המשווקות לילדים ובמקום זה לבחור ביוגורט בטעם טבעי או יוגורט יווני, עליהם ניתן להוסיף מעט דבש או פירות חתוכים.
סלמון
אם סלמון אינו מזון שהייתם חושבים שיכול לשרת את ילדכם, אז אולי כדאי לשקול מחדש את הדג הוורוד הזה. סלמון הוא מקור מצויין לחלבון איכותי אשר ילדים צריכים עבור הצמיחה שלהם, המכיל את החומצת שומן החיונית אומגה 3 אשר מסייעת להתפתחות המוח ובריאות הלב. יתרון נוסף עבור הורים עסוקים הוא זה שהסלמון אינו דורש הרבה תיבול וניתן להגישו צלוי או אפוי תוך מספר דקות.
אבוקדו
צריכת שומן היא חיונית, בעיקר בשנותיו הראשונות של הפעוט. יש לשים דגש דווקא על שומן בלתי רווי, כמו זה שניתן למצוא באבוקדו. ניתן לעשות שימוש באבוקדו כממרח שמחליף מיונז או גבינה לבנה בתוך כריך וכמובן בטעימות ראשונות עם כפית.
בטטה
בטטה היא אחד הירקות המזינים ביותר. ויטמין A בבטטה שומר על עיניים בריאות ומהווה נוגד חמצון חשוב בגוף. בטטות אהובות על תינוקות רבים בגלל המתיקות העדינה שלהן וצבען הבוהק, אך נוטות להישכח דווקא בקרב ילדים גדולים יותר. נסו בארוחת צהריים הבאה ללוות את הארוחה דווקא בבטטה אפויה.
ברוקולי
טוב, אתם בטח חושבים "איזה ילד יאכל ברוקולי?" אבל חשוב לדעת שאם ברוקולי נחשף בשלב מוקדם של ההאכלה, חלק מהילדים יאכלו אותם ביוזמתם, אפילו כשהוא רק אפוי.
אם ילדך כבר נחשף לירק ואינו אוהב את טעמו, ניתן להסוות את טעמו של הברוקולי מעט כדי לאפשר חשיפה חוזרת לירק נהדר זה. 2 אפשרויות טעימות הן להמיס על ברוקולי מעט גבינה מגוררת דלת שומן או לרסק אותו ולערבב עם מעט רוטב עגבניות אהוב בפסטה. הברוקולי טעון בוויטמין סי ובחומרים נוגדי דלקת.
ביצים
ביצים הן מקור מצוין לחלבון ומכילות גם ויטמינים ומינרלים רבים כמו ויטמין די, ברזל וכולין. בנוסף, הן מהוות אבני בניין לבנייה ותיקון של שריר. יש לזכור שביצים מכילות כולסטרול ושומן רווי ולכן אין לחרוג מביצה אחת ליום.
חמאת בוטנים
בהנחה שלילדכם אין אלרגיה לבוטנים, חמאת בוטנים יכולה לספק חלבון וסיבים תזונתיים לילדכם. כריך חמאת בוטנים היא בחירה פופולרית של רוב ההורים, אבל אפשר להשתמש בו גם כמטבל לפירות כמו תפוחים ובננות או ירקות כמו סלרי.
עגבניות
העגבניות עמוסות בליקופן – חומר המגן מפני סוגים רבים של סרטן. בישול העגבניות הופך אותן אפילו לבריאות יותר בזכות החום המשחרר את הליקופן. טיפ נוסף הוא הוספת שמן זית לעגבניות מה שמסייע לספיגה טובה יותר בגוף.
חומוס
ממרח נפוץ זה מהווה דרך נהדרת לצייד את ילדינו באנרגיה בזכות הפחמימות המורכבות שבו, ובחלבון וסיבים תזונתיים. שילובו עם שמן זית איכותי רק מקפיצה את התועלת והופכת את החומוס למזון מושלם. מומלץ להכין בבית ולתבל לפי הטעם המועדף על ילדכם.
תגובות
10 המזונות שכדאי לשלב בתפריט התינוק — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>