שינה אצל תינוקות
בשבועות הראשונים לחייו של התינוק חשובים הקרבה והמגע גם לתינוק וגם לאם. תינוק בימיו הראשונים זקוק ולחום ולקרבה גופנית.
כחלק מהחשיבות של העניין והצורך במגע הקרוב לתינוק, אמהות רבות בוחרות להרדים את התינוק על הידיים. הדבר טבעי מאוד. טבעי להחזיק את התינוק במשך שעות היום, להחזיק אותו קרוב אלינו, טבעי גם שהתינוק יירדם כשאנו אוחזים ומערסלים אותו. תינוקות רבים נרדמים מיד לאחר ההנקה או עם הבקבוק.
הטענה שההרגל של התינוק להירדם על הידיים יהפוך אותו למפונק או לתלוי בכם כדי לישון אינה נכונה. כל עוד אתם מרדימים את תינוק על הידיים או במהלך ההנקה, תוכלו להמשיך כך. ישנם תינוקות המתעוררים במהלך הלילה וזקוקים להורה כדי להירדם מחדש, והצורך להרדים אותם על הידיים מקשה עליהם יוכלו להגיע לשלב שלימוד התינוק לישון במיטתו לבד. ישנם תינוקות המתעוררים בלילה ויחזור לישון בכוחות עצמם.
יש לקחת בחשבון שברוב המקרים הדרך שבה התינוק נרדם בתחילת השינה היא גם הדרך שבה הוא יצפה לחזור לישון כשהוא מתעורר באמצע הלילה. החשש כי התינוק נרדם במהלך ההנקה או על הידיים יוצר תלות והוא יכול להירדם רק באותם התנאים. החשש מפני נזק לעתיד, שהתינוק יפתח בעתיד קשיי שינה בהמשך אף היא אינה נכונה וניתן להרגיל תינוק לישון לבד בכל שלב שתבחרו.
מתי להרגיל אותו לישון לבד?
אין תשובה אחת נכונה ואין גיל מסוים.
אם הרדמת התינוק על הידיים מקשה עליכם כהורים בשל הצורך לעשות דברים אחרים או התעוררות בלילה הדורשת להרדים אותם שוב על הידיים זהו הזמן להקנות לו הרגלי שינה חדשים.
כל הורה בוחר את דרך ההורות שלו, וכיצד להרדים את התינוק חשוב שתקשיבו לעצמכם ולמה שנוח לכם ולא לעצות של חמות והורים. להרגלי שינה חדשים יש צורך בסבלנות ומומלץ לקרוא על כך או להיעזר ביועצת שינה.
עכבו אחר הרגלי השינה של התינוק שלכם, מתי הוא עייף, משפשף עיניים, מפהק, דאגו לסביבה שקטה ורגועה בזמן זה שיקל עליו להירדם. שגרת ההשכבה תבטיח כי בעתיד התינוק ידע לזהות את זמן ההשכבה ויקל עליכם לשנות את הרגל השינה לישון על הידיים או כל הרגל אחר שהיה עד כה.
תגובות
שינה אצל תינוקות — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>