קמפיין חדש של המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות: "מרגיש כאילו אתה אונס אותה"
קמפיין חדש ופרובוקטיבי של המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות מפנה את הזרקור לצלע הנסתרת של תעשיית הזנות – הצרכנים – וקורא לציבור להסתכל לתופעה בעיניים.
בשישה סרטונים שעלו לרשתות החברתיות מצולמים שחקנים מקריאים תגובות אמיתיות של גברים שצרכו שירותי זנות, "זנאים" – וכתבו על כך בפורומים באינטרנט. בבנאליות מכאיבה מדרגים הגברים את החוויה, ומחלקים ציונים ל"סחורה" לפי קטגוריות של מראה חיצוני, ביצועים, צלקות, גיל ומצב נפשי.
הקמפיין קורא לציבור לפנות בהודעות סמס לשרה איילת שקד ולדרוש שתסיים את עבודת הוועדה לבחינת אימוץ החוק לאיסור צריכת זנות, ועדה שהיתה אמורה לפרסם את מסקנותיה בתחילת חודש מאי ויושבת על המדוכה למעלה משנה.
הצעת חוק: צריכת זנות כעבירה פלילית
המטה למאבק בסחר בנשים כתב ומקדם את הצעת החוק לאיסור צריכת זנות – חוק שיקבע כי צריכת זנות מהווה עבירה פלילית שכרוכה בתשלום קנס. הצעת החוק מקודמת בשיתוף פעולה חוצה מפלגות בהובלת ח"כ שולי רפאלי-מועלם מהבית היהודי וח"כ זהבה גלאון ממרצ. הצעת החוק ממתינה למסקנות הוועדה על מנת לעלות לדיון לוועדת השרים לענייני חקיקה.
"אחד הצדדים המושתקים ביותר בשיח אודות תופעת הזנות הוא מקומם של הצרכנים, הלקוחות המניעים את תעשיית הזנות ומייצרים את הביקוש", אומרת ראומה שלזינגר מנהלת המטה למאבק בסחר בנשים. "הסקר הלאומי על תופעת הזנות של משרד הרווחה שפורסם בשנה שעברה הראה כי צרכני הזנות צורכים כמיליון ביקורים בכל זירות הזנות בשנה, ומכניסים כ-1.3 מיליארד שקלים בשנה לתעשיית הזנות. למרות זאת, השיח הציבורי כמעט ולא עוסק בצרכנים, שהם האחים, הבנים, הבעלים והחברים של כולנו".
עו"ד אביטל רוזנברגר-סרי: "מדובר בגברים שמגיעים מכל שכבות האוכלוסיה ומכל המגזרים. מחקרים מראים כי גבר אחד מכל שמונה צרך שירותי מין. הצרכנים הם הגלגלים שמניעים את תעשיית הזנות. בלי ביקוש גם לא יהיה היצע. הביקוש לזנות והלגיטימיות לצריכתה דוחקים מדי יום נשים נוספות למעגל הזנות, ומרגע שנכנסים, הדרך החוצה היא קשה ביותר עד בלתי אפשרית".
מקדמים חוק הכולל סל שיקום
לצד האיסור לצריכת הזנות, החוק כולל סל שיקום וסיוע לכל מי שנמצא במעגל הזנות. נקודת המוצא היא כי הנשים והגברים והצעירים הנמצאים במעגל הזנות מגיעים לשם בלית ברירה, כאשר זהו האמצעי האחרון שלהם להישרדות.
להכנת הקמפיין קדמה עבודה ארוכה של מיון וקריאת עדויות ותגובות שמפורסמות תחת שמות בדויים באתרי האינטרנט הישראליים ובפורומים. התגובות מפורסמות באופן קבוע בעמוד הפייסבוק when he pays של מכון תודעה ששותף לקמפיין. הפורומים פתוחים לציבור הרחב, ואין צורך בסיסמא או שם משתמש כדי להגיע אליהם. עבור הצרכנים, הם משמשים כמעין קהילה ומקום להחלפת אינפורמציה על הנשים החדשות ובתי הבושת השונים והם מחולקים לפי איזורי פעילות, סוג צריכת המין וכן הלאה.
תגובות
קמפיין חדש של המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות: "מרגיש כאילו אתה אונס אותה" — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>