ספרים חדשים על המדף ולהאזנה
ספרי ילדים וספרי מתנה
שיר וסיפור לכל עת
85 שירים וסיפורים לילדים מתוך האלבומים והמופעים של 'מוסיקה אורגנית' | כריכה קשה | עורך ראשי, כתיבה ואיסוף חומרים: שאול גרוס | עיצוב: מעין עופר | איורים: Marja-Leena Montonen, אפרת (אשרת) ברונשטיין
הוצאה עצמית
ב"שיר וסיפור לכל עת" יש 85 שירים, סיפורים ודקלומים לילדים.
השירים (המלווים באקורדים ותווים) והסיפורים מאורגנים בחמישה שערים המקיפים נושאים רבים ומגוונים בחייו של הילד: סדר היום, עונות השנה, חגים, שירי ערש ועוד.
לצד היצירות החדשות, מוגשות באוסף קלאסיקות אהובות וכאלו שנשכחו, כמו השיר "הציפור" מאת לאה גולדברג או הסיפור "גשמיאל שר המטר", וכעת ניתן להיחשף אליהן מחדש. היצירות נבחרו ונוצרו על ידי חברי "מוסיקה אורגנית": מוסיקאים, אמנים ואנשי חינוך שאוהבים ילדים ומבינים ילדים.
מוסיקה אורגנית הוא הרכב מוסיקלי שפונה לילדים דרך מופעים ואלבומים בגישה חדשה ושונה. השם "מוסיקה אורגנית" מעיד בעצם על תוכנו – מוסיקה אקוסטית בעיבודים עדינים ועוטפים, אווירה חלומית, חמימה ונאיבית הפוגשת את הילד במרכז ילדותו. חברי ההרכב מאמינים שהילדות היא זמן חשוב, אפילו מקודש, והם רוצים להעניק לילד "מזון" רגשי שיאפשר לו להישאר עטוף בילדות תמימה ושמורה.
קישור להורדת האוסף המלא להאזנה ביתית
שיר וסיפור לכל עת להאזנה
אין לי אבל יש לי
מאת יובל אברמוביץ'
איורים: ענבל שריד בר-שקד | עריכה: עטרה אופק
הוצאת "הרשימה"
"אין לי אבל יש לי" נולד בעקבות תרגיל חינוכי שקיים יובל אברמוביץ' בביתו בתקופה בה בנותיו פרצו שוב ושוב במריבות שעסקו ב"זה שלי!" ו"אל תגעי!".
"יום אחד תליתי פתקי 'ממו' צהובים על כל החפצים ברחבי הבית, על הכל היה כתוב "שלי". אמרתי להן: "בתכל'ס, הבית הזה וכל מה שבו הוא שלי. אני משלם על זה. נעים לכן שאני מציין את זה? אין שלי, יש שלנו. ויש לנו הרבה".
"אין לי אבל יש לי" מבקש ללמד את ילדי עידן השפע של שנות האלפיים להעריך את העושר שיש בחייהם ולהבין שגם אם אין לנו את כל מה שאנחנו רוצים – טוב שיש דברים שאפשר לחלום עליהם.
הספר כולל 45 עמודים צבעוניים, מתוכם שישה עמודים עמוסים בחפצים המיועדים למשחק "אין לי אבל יש לי" עם ילדיכם.
יובל אברמוביץ' הוא סופר ומרצה בינלאומי שבאמתחתו אחד עשר רבי מכר, שחקן ויזם. אבל יותר מהכול הוא עובד בלהגשים את החלומות שלו ועוזר לאחרים להגשים את שלהם.
אין לי אבל יש לי להאזנה
פרוזה
דאייה
מאת מורי סמואל
דאייה, הרומן השני של מורי סמואל, הוא סאגה כובשת של משפחה יהודית ממרוקו המשתרעת על פני ארבעים שנה, ומתארת את נדודיהם לקזבלנקה, פריז, ניו יורק, ולריביירה הצרפתית.
הציר העלילתי מתפתח על פני זמן, מרחב ומערכות יחסים מפותלות ומסעירות שמונעות על ידי רגשות עזים. האהבה היא שמפעילה את הדמויות ובעיקר את האישה הדומיננטית והחזקה, על גלגוליה השונים, שמושכת בחוטים ומפעילה את כל הדמויות ברומן.
בלשון ציורית עזה וחושנית מתוודע הקורא לדמויות בסיפור, לנאמנותן המוחלטת למשפחה, אבל גם לשינויים בהשקפת עולמם על רקע מאורעות התקופה, המתירנות של שנות השישים, ומרד הסטודנטים בפריז.
זהו רומן חובק עולם וחובק תקופה, המתמקד בנושאים על-זמניים כמו נאמנות ובגידה, מחויבות והגשמה עצמית, ומחירה של האהבה.
ספרי עיון
מצמיחים ברשת – כלים לצמצום אלימות, שיימינג ובריונות של ילדים ברשתות החברתיות
מאת יוני צ'ונה
מרכז מצמיחים
בריונות הרשת היא תופעה מתרחבת הנוכחת בחיי ילדינו מרגע כניסתם לעולם הסמארטפונים והרשתות החברתיות.
ברוח חזון העמותה, החליטו ב"מצמיחים" לשתף הורים, מורים ואנשי חינוך בשיטת מצמיחים – שיטה חדשנית ומוכחת אשר פותחה במהלך הנחיית סדנאות וליווי של עשרות אלפי תלמידים, אנשי חינוך והורים.
בספר כלים וטכניקות מה"שטח", להפחתת תוקפנות רשת יום-יומית בין ילדים.
מרכז מצמיחים פועל מאז שנת 2004 להפחתת האלימות והגברת תחושת השייכות במאות בתי ספר ברחבי הארץ, בכלל המגזרים. המרכז זכה בפרס יושב-ראש הכנסת בתחום הפחתת אלימות בחברה הישראלית (2016).
יוני צ'ונה, ממייסדי מרכז מצמיחים, משמש כמנכ"ל הארגון מאז הקמתו. יוני מנחה סדנאות לילדים ונוער, הורים ואנשי חינוך, מרצה באקדמיה בארץ ובחו"ל, משמש כיועץ מקצועי לתכנון מדיניות להפחתת אלימות, בפורומים מקצועיים ובתקשורת.
את הספר ניתן להשיג רק באתר העמותה:
מצמיחים
ספרים מוקלטים שיראו אור בקרוב באייקאסט
ספר התשוקות – הוצאת תשע נשמות, קריינות גיא פינקלשטיין.
ביטקוין והעתיד הכלכלי שלך – מאת דעאל שלו, קריינות רונן סידי, הוצאת כנרת
בחברה טובה וסיפורים – מאת לודמילה פטרושבסקיה, קריינות טלי פולג, הוצאת לוקוס
היה היתה – מאת יעל נאמן, קריינות ליליאן ברטו, הוצאת אחוזת בית
הרפתקאותיו של האקלברי פין – מאת מארק טוויין, קריינות זיו זוהר מאיר, הוצאת אריה ניר
תגובות
ספרים חדשים על המדף ולהאזנה — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>