משחקי התפתחות לילדים
ההיצע כיום העומד בפנינו בחנויות הצעצועים הוא עצום. קל להתבלבל בין האפשרויות ולהתקשות לבחור בצעצועים המתאימים והנכונים, ולא פעם הורים לא יודעים מה לבחור לתינוקם ואילו צעצועים יסייעו להם להתפתחות בהתאם לגילם.
התפתחות התינוקות נתמכת גם באמצעות משחקים שונים המסייעים להם ללמוד דברים חדשים. אז איזה צעצועים מתאימים לאיזה גיל ואילו צעצועים יתרמו להתפתחות של התינוק או הילד? ריכזנו עבורכם המלצות למשחקים התפתחותיים בהתאם לגיל התינוקות ושלבי ההתפתחות השונים.
גיל 0-6
במהלך ששת החודשים הראשונים של התינוק הוא עובר שינויים פיזיים ורגשיים רבים. התינוק לומד עם הזמן לשלוט על ידיו ועל רגליו, וכן יתחילו להתהפך. התינוק בשלב זה מסוגל להתעניין בצורות ובצבעים ובשפע שהעולם מציע.
בגיל זה מומלץ להניח את התינוק על משטחי פעילות שונים כגון אוניברסיטה שכוללת צבעים וצורות שונים עם אביזרים שניתנים לתלייה ורעשנים מחומרים רכים שלא יפגעו בתינוק.
מומלץ להשמיע לתינוק מוזיקה לשם פיתוח השמיעה. מומלץ גם להניח מראות לא שבירות כדי שהתינוק יוכל להתבונן בפניו. תוכלו להעשיר את המגוון גם בבובות בעלות הבעות שונות.
גיל 6 חודשים ועד גיל שנה
החל מגיל שישה חודשים תינוקות מתחילים לזחול, לשבת וחלק מהילדים בגיל זה מתחילים אפילו לעמוד ואולי גם לצעוד. מומלץ לקנות צעצועים שיעזרו לתינוק לפתח יכולות אלה: משחקים מעודדי זחילה כגון כדור מתגלגל שיגרום לו לתפוס אותו, הליכונים צבעוניים.
תחום אחר חשוב משחקים שניתן ללחוץ עליהם. ניתן למצוא מגוון צעצועים בעלי לחצנים המפעילים מוזיקה ואורות או לחצנים שגורמים לחפץ לקפוץ.
משחקים נוספים לגיל זה הם ספרונים עבים של תמונות: חיות, צעצועים, פירות, ירקות, כלי תחבורה ועוד. עברו עם התינוק עמוד אחרי עמוד ודברו איתו – מה רואים בתמונה, מה עושים עם החפץ המופיע בתמונה או איזה קול משמיעה החיה שבתמונה.
למרות הפיתוי הגדול שברכישת עוד צעצועים חדשים, במהירה תגלו שהמטבח הופך למגרש המשחקים של הילד. הוא ישמח לפתוח ולסגור ארונות, לרוקן את ארון קופסאות הפלסטיק או הסירים. חשוב לא להעמיס צעצועים בכל פעם חשפו לפניו שניים או שלושה צעצועים בלבד.
גיל שנה עד שנתיים
בסביבות גיל שנה התינוק הופך לפעוט שמתחיל לומר מילים ראשונות, וניתן לקרוא לו ספרים קצרים.
צעצועים מומלצים יכללו משחקי הרכבה כגון קוביות, פאזלים של שני חלקים, השחלה של חרוזים גדולים, הכנסת צורות לקופסא, ציור בצבעים, יצירה בפלסטלינה. חשוב לחשוף את הילדים למרקמים וחומרים שונים כגון צבעי ידיים, בצק ופילולינה.
עם ההתקדמות שהילד מפגין, העלו את רמות הקושי של המשחקים – השאלות יכולות להיות מורכבות יותר, הפאזלים בעלי מספר חלקים רב יותר, התחילו לשלב משחקי דמיון למשל שיאכיל את הבובה, ישכיב אותה לישון, להכין ארוחה וכדומה.
חשוב להקפיד לקרוא סיפורים קצרים. אל תנסו לקרוא סיפורים ארוכים מאחר שעדיין אין בגיל הזה סבלנות לשמוע סיפור ארוך ומורכב. לקראת גיל שלוש תוכלו לשמוע את הילד מספר לכם את הסיפור במילותיו.
בגיל זה עצמאות הילד גדלה והוא ירצה לרכב על בימבה או ללכת עם עגלה ביד.
גיל שנתיים עד שלוש
בגיל זה המשחק הדמיוני תופס מקום רב, משחקים שנעשים על ידי חיקוי ההורים, לנסוע לעבודה, לבשל, להשכיב את הבובות לישון וכדומה.
בגיל זה ניתן לשחק משחקי קופסה כגון חיות וביתן, לוטו תמונות , משחק הזיכרון קטן וכדומה. כמו כן לימוד שירים שונים שהילדים יכולים לדקלם איתכם. לשלב ספרים הכוללים מספרים ועוד.
תגובות
משחקי התפתחות לילדים — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>