חוג שחייה – מה עושים כשילד פוחד מהמים?
אחד הבילויים הפופולאריים בארצנו החמה הוא רחצה – בים או בבריכה. עונת הרחצה נפתחת כבר באביב, והביקורים בחופי הים ובבריכות מתרבים בתקופת החופש הגדול. חוף הים והבריכה מציעים לנו בילוי מתמשך לאורך שעות, בהן הילדים יכולים להשתולל , להוציא אנרגיה רבה, להינות באוויר (עם הגנה מהשמש כמובן) ובעיקר – להתנתק לכמה שעות מהמסכים.
אמנם חוף הים והבריכה מציעים מגוון של אפשרויות תעסוקה – כמו בניית ארמונות בחול, משחק מטקות, טיול על קו החוף ואפילו נדנדות שנוספו בשנים האחרונות בחופי הים ומתקני ג'ימבורי הנמצאים כיום כמעט בכל בריכה, אולם הפעילות המרכזית בבילוי הזה הוא כמובן השהייה במים המרעננים והשחייה.
תחילת הקיץ היא גם התקופה בה מתחילים ילדים רבים ללמוד שחייה. אך מה עושים כאשר הילד שלכם מפחד לשחות, בוכה ומסרב להיכנס למים? אורי סלע, מומחה להידרותרפיה, הבעלים של רשת מרכזי עולם המים ומייסד שיטת השחייה WEST, מסביר על התופעה וכיצד ניתן לעזור לילד שפוחד ממים.
רשמתם את הילד לקורס שחייה, אך בעוד שאר הילדים משחקים במים, הילד שלכם אינו מוכן להרטיב את הרגלים
הפחד וההסתייגות מהמים יכולים לנבוע משתי סיבות: האחת, תחושת הקרירות של המים והשנייה היא היעדר ביטחון. אז איך עוזרים לילד? הנה כמה הצעות עשה ואל תעשה
הרגילו את הילד למים מוקדם ככל הניתן
ככל שהילד נחשף בגיל צעיר יותר למים, כך הוא מתרגל אליהם מהר יותר.
צרו לילד חוויות נעימות עם המים
פחד ממים יכול להתחיל אפילו בתקופת השהייה ברחם. הרגילו אותו לאט ובהדרגה לאמבטיות נעימות שיעניקו חוויות טובות של מגע עם מים.
לפי הרפואה הסינית, טראומה ופחד אינם בהכרח קשורים רק לאלמנט המים, אלא ייתכן שברגע שפחד המים יירפא, יירפאו פחדים נוספים. הפחד אינו עובר עם הזמן, ולכן כשהילד סובל מפחד ממים, רצוי שנעזור לו להתמודד בהקדם.
3. הימנעו משיפוטיות
כהורים אנחנו יכולים לחזק את הילד ולתמוך בו. יש להימנע משאלות או אמירות שיפוטיות כמו "למה אתה מפחד" או "אין לך ממה לפחד". המטרה היא לעבור את התהליך באופן איטי, אך לא לצאת מנקודת הנחה ש"הטראומה תעבור עם הזמן".
4. צרו סביבה נעימה
הביאו לבריכה משחקים שהילד אוהב, שבו עימו על מדרגות הבריכה כדי לגרום לו להרגשה כייפית וחיובית.
5. שתפו את סבא וסבתא בחוויה
שתפו בפני הילד את המשפחה והקרובים על החוויה החיובית שחווה הילד בבריכה. הדבר יעצים את הילד ויגרום לו לגאווה ולרצון לחוות שוב את החוויה.
6. תנו לילד את הזמן שלו
תנו לילדיכם להתרגל בקצב שלו. אין אפשרות לדחוק בו. אפשרו לו להתמודד עם הפחד לפי היכולת שלו.
7. הגיעו מצויידים
הגיעו לבריכה עם הציוד המתאים, אשר יעזור לילד לרכוש את הביטחון במים: משקפת, בננה או סנפירים. הציוד יעזור לילד להתקדם במים, להתרגל אליהם ויקנו לו תחושת שליטה.
8. בחרו את המורה המתאים
אם אתם חושבים שילדיכם עשוי לפחד מהמים, לפני שאתם נרשמים לקורס השחייה חפשו מורה מנוסה אשר ממתמחה בפירוק פחד ובעל גישה לילדים. על המדריך להיות סובלני ולרכוש את האמון של הילד.
תגובות
חוג שחייה – מה עושים כשילד פוחד מהמים? — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>