התפתחות תינוקות: מלידה עד גיל חודשיים
מזל טוב! השתחררתם מבית החולים וכעת אתם בבית עם התינוק. יש לכם שאלות רבות כמה תינוק יישן , האם להניק או לתת תחליפי חלב, האם הוא אוכל מספיק, מה כדאי לדעת על הפגישה עם אחות טיפת חלב ועוד. להלן המדריך המלא להורה הטרי.
שינה
רוב הזמן התינוק עסוק בלישון ולינוק אכן תינוקות ישנים הרבה בשבועות הראשונים. השינה הוא צורך ראשוני להתפתחות וגדילה. אחת השאלות שנשאלות האם להעיר את התינוק ליינוק או לבקבוק.
בחודש הראשון תינוק ישן 16 שעות לערך במהלך יממה, השינה מחולקת לאורך כל היממה שבמצב ערות הוא זקוק למזון. ההמלצה היא לא להעיר את התינוק לארוחות, הוא יקום שיהיה רעב, אלא אם כן הרופא הורה להעיר אותו לאכול.
תזונה
אם החלטת להניק ייתכן שתצטרכי להניק את תינוקך בכל שעתיים או שלוש שעות.
האכלה מבקבוק של מזון לתינוקות – הנוסחה כמה לתת לתינוק היא משקל התינוק כפול 150 ccלחלק למספר הארוחות ביום. התוצאה המתקבלת היא מנת שהתינוק צריך לקבל בארוחה אחת. עם זאת כל תינוק הוא אחר וישנם תינוקות שיכלו פחות ויש שיאכלו יותר.
תינוקות יונקים קשה יותר לדעת כמה אכלו בכל הנקה והמדד הטוב ביותר הוא מדד השקילה שנעשה בטיפת חלב. במידה והעליה במשקל קטנה במשך מספר שבועות ניתן לשקול להוסיף תחליף אם לאחר הנקה או לפני הנקה.
תינוק שאוכל טוב הוא תינוק רגוע שישן טוב, עודף אוכל יכול לגרום לתינוק לחוסר נוחות ולפליטת האוכל.
תינוקות שיונקים זקוקים לארוחה כל שעתיים שלוש. חשוב לא לפתח פער גדול בין הארוחות ולשים לב כמה התינוק אוכל.
בגיל 10 ימים ובגיל שלושה שבועות לערך עלולה להתרחש קפיצת גדילה. בימים אלו התינוק עלול להיראות רעב יותר וידרוש יותר אוכל או יותר הנקה. לאחר שמסתיימת הקפיצה התינוק ימשיך לינוק והכמות תגדל בהתאם לדרישה שלו. תינוקות שאינם יונקים יש לחש לפי הנוסחה שצוינה קודם לגבי העלייה בכמות האוכל.
תנועות ורפלקסים
תינוקות שנולדים התנועות שלהם אינן רצוניות תנועות אלו נגרמות על ידי רפלקסים. פעמים רבות ניתן לראות רעד בידיים וברגליים. התינוק נבהל מרעשים חזקים. אם תקרבו לידו רעשן הוא חפץ אחר הוא יאחוז בו.
ישנם תינוקות השורטים את עצמם על ידי ציפורניהם בשל התנועות הלא רצוניות. במידה וכך ניתן להלביש לו כפפות או גרביים לתקופה זו.
השכבה
ההמלצה היא להשכיב את התינוק על הגב. בזמן ערות מומלץ וחשוב להשכיב אותו על הבטן למשך מספר דקות בכל פעם, מספר פעמים ביום. השכיבה על הבטן חשובה להתפתחות המוטורית של התינוק.
התפתחות שפה
התינוק מתקשר איתנו באמצעות בכי ומלמולים. הוא יכול להשמיע קולות, הוא יגיב למוזיקה או גירוי סביבתי. הוא יכול להגיב בהשמעת קולות שתתקרבו אליו. חשוב להגיב לקולות באהדה על מנת לעודדו להמשיך בכך.
מעקב טיפת חלב
בשבוע הראשון של החזרה הביתה יש להגיע לביקור ראשון בטיפת חלב לשם מעקב. בביקור הראשון יפתחו לו תיק מעקב הכוללת מדידות של גובה, משקל והיקף ראש.
בטיפת חלב יקבל תינוקכם חיסון שני של צהבת B.
תגובות
התפתחות תינוקות: מלידה עד גיל חודשיים — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>