חופשה עם תינוק – איך עושים את זה?
תקופת החגים המשפחתית יכולה להיות נפלאה, אך גם מאתגרת. 37% מהאמהות החוות הורות ראשונה בתקופת החגים חשות חוסר נינוחות ועצבנות – כך עולה ממחקרים שנערכו בעולם על-ידי פיליפס-אוונט מעידים כי
"ברור כי תקופת החגים עלולה ליצור התמודדות עם מגוון אתגרים ייחודיים ודרישות מהאם. במהלך תקופת החגים ההורים רוצים לשנות את שגרת היום יום שלהם ולצאת לחופשה או לבקר חברים וקרובי משפחה", אומרת איילת רונן, מנחת הורים ומגשרת משפחתית, יועצת לפיליפס AVENT. רונן מעניקה טיפים שימושיים ליציאה עם התינוק לחופשה:
תכנון החופשה והיערכות
יציאה לחופשה היא דבר טוב. על מנת לאגור כוחות, לשנות אווירה ולצאת מהשגרה. אך בין אם זוהי חופשה שמטרתה מנוחה או טיול, בן אם אתם מתארחים אצל חברים או קרובים, חשוב וכדאי להתארגן מראש ולדעת לאן נוסעים, על מנת שתוכלי לארגן את סדר היום במהלך החופשה עד כמה שניתן בדומה לסדר היום אשר יתאים גם לצרכי התינוק.
חופשה עם תינוק מצריכה שילוב של צרכי התינוק, ונדרשת יותר גמישות ופחות ספונטניות. יחד עם זאת, אם תצליחו לשלב בין הצרכים השונים של התינוק לאופי החופשה, תוכלי גם את וגם תינוקך ליהנות משינוי האווירה.
כשאת רגועה ונינוחה, גם תינוקך יהיה רגוע ונינוח
הדרך בה את פועלת ומרגישה משליכה באופן ישיר על התינוק. כשאת תקריני תחושות עצבנות ואי נוחות, תינוקך יקלוט תדרים אלו ויהיה גם הוא חסר שקט ולא נינוח. מנגד, אם תיקחי נשימה עמוקה, תירגעי, תיהני מהחופשה ומההזדמנות שניתנה לך לחוות חוויות חדשות, מראות ומפגשים חדשים במהלך החופשה, כל זה יקרין וישליך גם על הנינוחות והרוגע של תינוקך.
אחת הדרכים לחוש יותר רוגע ונינוחות במהלך החופשה היא תכנון מקדים לגבי סדר היום יום במהלך החופשה וכן שילובו בסדר יומו של התינוק. לדוגמא: אם לתינוק יש זמני האכלה ושינה קבועים, במהלך החופשה יש להמשיך לשמור על סדר יום זה, כך הוא יחוש בטוח ורגוע ואת תוכלי ליהנות במקביל מהבילוי.
התארגנות נכונה של ציוד
לפני כל חופשה יש לארגן את כל הציוד הנדרש והבסיסי של התינוק הכולל: ביגוד, מזון, בקבוקי הזנה, מוצצים, טיטולים, סבון רחצה המתאים לתינוקות, משחקים המתאימים לתינוק, עגלה וסלקל לנסיעות ברכב.
כמו כן, רצוי להצטייד בתיק תרופות הכולל תכשירים להורדת חום ושיכוך כאבים, קרם הגנה, פלסטרים, תכשיר דוחה יתושים המיועד לתינוקות מעל גיל 4 חודשים, תכשיר להקלה על כאבי שיניים. אם החופשה היא בחו"ל, לא תמיד ישנה אפשרות לרכוש את המזון והתרופות המוכרים לנו, ולכן כדאי להצטייד בכמות מספקת לכל תקופת החופשה.
קבלי עזרה מהסובבים אותך
אל תעמיסי על עצמך את כל העבודה והטיפול גם בתינוק וגם בתכנון וניהול החופשה. היעזרי עד כמה שניתן בסובבים אותך, בעיקר בבן זוגך, קרובי משפחה, חברים קרובים המבלים איתך את החופשה ויכולים להיות שותפים פעילים בטיפול השוטף בתינוק. בין אם בהזנתו, החלפת חיתולים או בשמירה עליו בזמן יציאה לטיול.
איך מתמודדים עם תינוק בטיסות?
באם החופשה כוללת טיסה, רצוי מאוד שתזמון הטיסה יהיה בהתאם לנוחות התינוק, לדוגמא: עדיף לתאם זמן טיסה בשעות בהן התינוק ישן. בזמן המראות ונחיתות רצוי לתת לתינוק בקבוק או מוצץ, דבר אשר יעזור לו לשחרר את הלחץ באוזניים.
לנסיעה לחו"ל כדאי לקחת סלקל באם אתם מתכוונים לנסוע במונית או מכונית, לבטיחות תינוקכם.
שינה במהלך החופשה
עבור התינוק, שינה הינו צורך בסיסי וחשוב בחיים. אם לתינוק יש חסך או שיבוש בשעות השינה אליהן הוא רגיל, הדבר עלול לגרור חוסר שקט ושיבוש החופשה ועבורכם להיות כאירוע קשה, ארוך ומתמשך.
אתם ההורים יודעים מהי שגרת השינה של תינוקכם וחשוב שתשלבו אותה גם במהלך החופשה. יתרה מכך, במהלך החופשה התינוק חשוף ליותר גירויים סביבתיים אשר מעייפים אותו, ולכן המנוחה חשובה אף יותר.
תגובות
חופשה עם תינוק – איך עושים את זה? — אין תגובות
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>